Spontaneous portraits pt2 - Orange Luleå

Jag är på arbetsresa i Luleå och var tvungen att stanna över veckoslutet. Arbetsdagarna har varit alltför långa och vad är då bättre än att få koppla av med något man verkligen tycker om? Min andra del på mitt projekt Spontana porträtt. Känns redan tryggare att be främlingar stå framför kameran. Tack till er som ställde upp. Efteråt lade jag märke till hur orangegult alla bilder blev, inget jag tänkte på just då.

Jag var tvungen att redigera bilderna med Photoshop Elemens som jag inte alls tycker om. Slutresultatet hade om möjligt varit bättre om jag kunnat jobba med Photoshop eller Lightroom. Det kan hända att jag byter ut någon bild då jag väl kommer hem. 

Om du ser dig själv eller en vän är det fritt fram att dela eller använda bilden så länge som du inte beskär den.

Olen Luulajassa työmatkalla ja työpäivät on ollut aivan liian pitkiä täällä. Jouduin jopa olemaan viikonlopun yli tekemään työtä ja päätin rentoutua harrastuksella josta oikeasti pidän. Tämä on toinen kerta joka otan spontaanit potretit enkä lopeta tähän. Tuntuu jo paremmalta pyytää ventovieraita malliksi. Turhan hätäinen olen vielä mutta jatkan harjoituksiani. Huomasin jälkikäteen miten kelta-oranssi väri valtasi kaikki kuvat. 

Jouduin käyttämään Photoshop Elements josta en pidä. Lopputulos olisi varmaan ollut parempi jos olisin kotona käsitellyt kuvat Lightroomissa tai Photoshopissa. Voi olla että joku kuva menee vielä vaihtoon kun pääsen kotiin oikean kuvankäsittely-ohjelman ääreen.