Fotokurs

Fotokurs med Sanna

I lördags var jag på fotokurs. Sanna Sjöswärd, prisbelönt och framgångsrik yrkesfotograf från Sverige drog en föreläsning och senare på dagen en workshop vid Vuxeninstitutet i Korsholm. Själva föreläsningen var väldigt intressant med många intima och intressanta detaljer från hennes olika fotouppdrag. Mången var vi som satt i auditoriet och häpnades över hennes bilder på kända personer och intressanta fotoprojekt hon har på gång.

Efter att vi fått våra magar fyllda med Smiths hamburgare var det dags för workshop. Hon visade hur hon jobbade med blixtarna och gav åtminstone mig många värdefulla tips jag kommer att ha nytta av framöver. Sedan delade hon upp oss i par, mer erfarna tillsammans med mindre erfarna. Blev en bra mix. Jag lade märke till lamellerna som hängde från taket och såg direkt möjligheterna. Tyvärr måste jag säga så var ju tiden begränsad. Jag hade kunnat hålla på hur länge som helst. Jag bara älskar känslan då man blir så ivrig att man knappt kan stå i still utan man studsar fram som en känguru på speed och justerar blixtarna medan hjärnan redan börjar bearbeta nästa bildserie. Dessvärre kommer jag inte ihåg namnet på min modell men kanske någon kan hjälpa till? 

Då vi fotat klart blev det lite bråttom. Sanna höll på att köra över tiden. Inte mig emot. Jag hade ju jättekul. Det blev en kort bildvisning på egna medhavna porträttbilder. Att få beröm för ens porträttbilder av Sanna, den prisbelönta framgångsrika fotografen som stod där framför mig, det kändes som guld i mitt hjärta och som en bekräftelse på att jag har en aning om vad jag håller på med. 

Tack för mig och mitt första bloginlägg.

Sannas hemsidafacebook och instagram